Siirry sisältöön
Asiantuntevaa teollisuuden automaatiopalvelua vuodesta 1993

Pulssi-, absoluutti- ja lineaarianturit

Pulssianturi – monipuolinen, kompakti ja joustava

Pulssianturi tuottaa tietoja sijainnista, kulmasta ja kierrosluvuista. Resoluutio määritellään pulssien lukumäärällä kierrosta kohden jotka enkooderi lähettää ohjauslaitteelle liikkeen mukaan. Ohjauslaite voi määrittää sen hetkisen paikan laskemalla vastaanotetut pulssit. Koneen päälle kytkemisen yhteydessä saattaa olla välttämätöntä suorittaa viiteajo.

Joustava, kompakti ja luotettava – absoluuttianturi mittojen mukaan!
Absoluuttianturi tuottaa tietoja sijainnista, kulmasta ja kierrosluvuista erilaisissa positioissa. Jokaiselle positiolle on tällöin kohdennettu yksi yksiselitteinen koodi. Erottelukyky määrää olemassa olevien koodien lukumäärän kierrosta kohden. Jokainen koodi muodostaa yksiselitteisen referenssin ja antaa täten absoluuttisen paikan. Referenssikäyttö käynnistämisen jälkeen ei tämän vuoksi ole tarpeen. Yksikierros-ansoluuttianturi mittaa absoluuttisen paikan yhden kierroksen sisällä. Monikierros-absoluuttianturi määrittää myös kierroksen sisällä olevan paikan lisäksi vielä kierrosten lukumäärän.

DFS60 Pulssianturit
AFS/AFM60 absoluuttianturit

Vaijerivetoanturit lineaarimittaukseen

Vaijerivetoanturit ovat yhdistelmiä vaijerivetomekaniikasta ja anturista. Anturi mittaa rummun pyörähdyksen ja määrittää siitä vaijerin pituuden. Tämä mahdollistaa paikoituksen lineaarisille mittauksille. SICKin vaijerivetoantureihin on saatavana suuri valikoima liitäntöjä, ja ne voidaan helposti integroida vaativan teollisuuskentän järjestelmäsovelluksiin. Erilaiset rakenteet mahdollistavat sovellukseen sopivimman laitteen valinnan.

HighLine vaijerivetoanturit