Siirry sisältöön
Asiantuntevaa teollisuuden automaatiopalvelua vuodesta 1993

ET200SP

SIMATIC ET200SP hajautus I/O

SIMATIC ET200SP tuoteperhe on pienikokoinen, modulaarinen ja erittäin suorituskykyinen. Se on seuraaja ET200S- tuoteperheelle.

ET200SP-järjestelmä koostuu väyläliitäntäyksiköstä ja pohjamoduuleista sekä niihin kytkettävistä elektroniikkakorteista. ET200SP:n elektroniikkakortit ovat vain 15 mm leveitä ja jopa 16 kanavaisia. Niitä voidaan kytkeä yhteen asemaan max. 64kpl. Tällöinkin asema on vasta metrin mittainen.

Jako jänniteryhmiin tehdään tavalla, jossa aseman jakaminen useaan jänniteryhmään ei vaikuta aseman leveyteen. Jänniteryhmiin jako tapahtuu valitsemalla uuden ryhmän aloittava pohjamoduuli tavallisen pohjamoduulin sijasta. Pohjamoduuliin voidaan kytkeä tulo- tai lähtökortti kuten muihinkin pohjamoduuleihin.

ET200SP:n väylän nopeus on 100Mbit/s. Järjestelmä pystyy kommunikoimaan Ethernet-pohjaisen Profinet-väylän kautta käytännössä täysin vakiosykliajalla. I/O -järjestelmä soveltuu tavanomaisten automaatiosovellusten lisäksi myös erittäin nopeita vasteaikoja vaativiin kohteisiin sekä digitaali- että analogiasignaalien käsittelyssä.

Johtimien kytkemiseen käytetään Push-in-terminaalia. Tässä liitintyypissä johtimet voidaan kytkeä todella nopeasti ilman työkaluja. Johdin painetaan paikoilleen, jolloin se lukittuu tiukasti. Push-in-terminaalissa voidaan käyttää johtimia sekä johdinholkeilla että ilman johdinholkkeja (mm. tinatut tai ultraäänikäsitellyt johtimet). Johtimien irrotuspainikkeet ovat liitinpaikkojen sivuilla ja käytettävissä myös täyteen johdotetussa pohjamoduulissa. Irrotuspainikkeen vieressä on kohta mittakärjelle, käytönaikaisia jännitemittauksia varten.

Kysy lisää