Siirry sisältöön
Asiantuntevaa teollisuuden automaatiopalvelua vuodesta 1993

Langaton tiedonsiirto

Langaton Radioline-sarja

Radioline on langaton järjestelmä laajoille laitekokonaisuuksille. Erityistä: tulot ja lähdöt määritetään vain yhdellä valintarullan kierroksella – ohjelmointia ei tarvita.

Radioline on langattoman Trusted Wireless 2.0 -tekniikan ansiosta paras valinta luotettavaan käyttöön teollisuusympäristössä

  • Langattomien järjestelmien helppo käyttöönotto – pelkästään yksi valintapyörän käännös, ohjelmointia ei tarvita
  • Erittäin luotettava Trusted Wireless 2.0 -teknologian, AES-lukituksen, taajuushyppelymenettelyn ja samanaikaisuushallinnan ansiosta
  • Jopa 32 km:n kantama suuren vastaanottoherkkyyden ja yksilöllisesti säädettävien tiedonsiirtonopeuksien ansiosta
  • Säästä laitteissa: voit siirtää I/O-signaaleja tai sarjamuotoisia tietoja vain yhtä laitetta käyttäen integroidun RS-232/485-liitännän ansiosta
  • Laajennettavissa jopa 32 I/O-moduulilla väyläliittimen ja hot swap -valmiuden ansiosta
Kysy lisää

I/O-Mapping

Verkon sisäiset I/O-moduulit osoitetaan valintapyörällä. Samaan arvoon tarvitsee säätää vain ne I/O-moduulit, joiden halutaan kommunikoivan keskenään.

Digitaalitulo sisältää esimerkiksi IO-MAP-osoitteen 12 ja tähän määritetty digitaalilähtö samoin IO-MAP-osoitteen 12 – näin yksinkertaisesti signaalit saadaan jaettua oikein koko järjestelmässä.

Tyypillinen Trusted Wireless -verkkorakenne

Trusted Wireless -verkkorakenne

Radioline point-to-point-yhteydessä, tähtiverkossa tai Mesh-verkoissa.

Yksi laite, monta käyttöä

I/O-tietojen siirto (Wire-In/Wire-Out)

I/O-tietojen siirto (Wire-In/Wire-Out)

I/O-datatila

Radioline mahdollistaa helpon I/O-signaalijaon verkossa sekä erilaisten verkkorakenteiden muodostamisen (toimitustila). I/O-Mapping helpottaa tällöin signaalijakoa laajennetuissa laitteistoissa huomattavasti.

Valintapyörää kääntämällä tulot ja lähdöt voidaan määrittää nopeasti. Näin I/O-signaalit jakautuvat ja monistuvat I/O-laajennusmoduulin kautta halutulla tavalla verkossa – ilman ohjelmointia.

Sarjamuotoinen datatila

Sarjamuotoisen datan siirto

Sarjamuotoinen datatila

Useita ohjauslaitteita tai sarjamuotoisia oheislaitteita voidaan verkottaa nopeasti ja helposti Radiolinen kautta.

Näin voidaan korvata RS-232/485-sarjakaapelit.

I/O-asemien tiedonsiirto ohjauslaitteeseen

I/O-asemien tiedonsiirto ohjauslaitteeseen

PLC/Modbus RTU -tila

Integroitujen RS-232- ja RS-485-liittymien kautta I/O-moduulit voidaan liittää suoraan ja langattomasti Radiolinen ja Modbus-protokollan avulla ohjauslaitteeseen.

Jokaiseen etäasemaan voidaan liittää I/O-laajennusmoduuleita. I/O-signaalit tallentuvat langattomassa perusasemamoduulissa integroituun Modbus-rekisteriin, ja ohjauslaite voi hakea ne sieltä koska tahansa.

Signaalien lisäksi Modbus-rekisteriin tallentuu diagnostiikkaparametreja, kuten yksittäisten laitteiden langattomien signaalien laatutietoja, radiosignaalien laatutietoja, jotta voidaan taata langattoman tietoliikennejärjestelmän jatkuva valvonta.

I/O-signaalien ja Modbus-datan siirto

I/O-signaalien ja Modbus-datan siirto

PLC/Modbus RTU -Dual-tila

Tämä tila yhdistää sarjamuotoisen datatilan ja PLC/Modbus-RTU-tilan. Tässä tilassa verkon kukin asema toimii itsenäisenä Modbus-palvelimena. Verkon jokaiseen asemaan voidaan liittää I/O-laajennusmoduuleita. Prosessidata tallennetaan paikallisesti asianmukaisen aseman Modbus-muistikarttaan (memory map). Jokaiseen asemaan voidaan samanaikaisesti kytkeä lisää Modbus-palvelimia RS-232:n tai RS-485:n kautta, ja ne saavat kulloisenkin Modbus-osoitteen.

Langattomasta perusasemasta voidaan lukea langattoman verkon kaikki diagnostiikkatiedot Modbusin kautta.

Radioline-järjestelmän käyttömahdollisuuksia

Radioline-järjestelmän käyttömahdollisuuksia
Industrial Wireless – Langattomasti anturista verkkoon Wireless-MUX Topologioita